SALONUL INTERNAŢIONAL DE INVENTICĂ PRO INVENT, Ediţia a XIV-a, 2016 Cluj-Napoca

În perioada 23-25 martie, 2016, a avut loc cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventică-PRO-INVENT 2016, Cluj-Napoca.

Universitatea din Oradea a participat cu 10 brevete de invenţie, a adus 5 medalii de aur şi cea mai înaltă distincţie de la SALONUL INTERNAŢIONAL DE INVENTICĂ, organizat la Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, Filiala Cluj.

Rezultatele cercetărilor prezentate de Universitatea din Oradea în cadrul acestui Salon s-au bucurat de un mare interes din partea publicului vizitator, fiind de asemenea unanim apreciate de către organizatorii evenimentului.

Prezentarea Universităţii din Oradea a fost premiată cu cea mai înaltă distincţie, fiindu-i acordată Diploma de Excelenţă şi premiul Special PRO INVENT pentru performanţă în cercetare, inovare, tehnică.

Preşedintele Salonului Internaţional a fost prof. Dr. Ing. VASILE ŢOPA, Rector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar preşedintele juriului de acordare a Diplomelor de Excelenţă şi Medalii de Aur, a fost prof.dr.ing. Radu Munteanu, nume de rezonanţă ştiinţifică şi tehnică indiscutabilă în mediul academic din ţară şi străinătate

În cadrul galei de premiere juriul a decernat 5 Diplome de Excelenţă şi Medalii de aur cu menţiune specială pentru cele mai importante dintre realizările din activitatea de cercetare  a cadrelor didactice şi cercetătorilor din Universitatea din Oradea:

1. Procedeu de generare a danturii cilindrice curbe cicloide- Autor: STĂNĂŞEL Iulian

2. Metoda de determinare a acidului ascorbic din fructe- Autori: BUNGĂU Simona, GAVRIŞ Georgeta, CĂRĂBAN Alina FODOR Alexandrina, PETREHELE Anda

3. Metodă pentru determinarea în timp real a vitezei reacţiei de hidroliză a amidonului cu amilaze. Autori-CĂRĂBAN Alina, GAVRIŞ Georgeta, BUNGĂU Simona, ŢARCĂ Radu, ŢARCĂ Ioan, FILIP Sanda

4. Metodă de recuperare a ionului de plumb din soluţii reziduale apoase. Autori: GAVRIŞ Georgeta, STĂNĂŞEL Oana

5. Soiul ORADEA4/specia: Piersic portaltoi. Autori: POPOVICI Daniel, BIRO Cornelia, BUCUREAN Eva, ŞTEFAN Iulian

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.